Hozzávalók

1 dkg liszt
1 dl tejföl (energiaszegény)
1 gerezd fokhagyma
5 dkg vöröshagyma
20 dkg burgonya
2 evőkanál étolaj
5 dkg sárgarépa
3 dkg fehérrépa
20 dkg zöldbab
30 dkg sertéshús

Leírás

A húst, a burgonyát, zöldségeket kockákra vágjuk. A zöldbabot 2 centis darabokra vágjuk és kevés, sós vízben, puhára főzzük. Az olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, rászórjuk a pirospaprikát, pici vizet teszünk rá és a húst puhára pároljuk rajta. Zsírjára sütve megsózzuk, fokhagymával ízesítjük és beletesszük a burgonyát, zöldséget. Felöntjük vízzel és lassan puhára főzzük. Beletesszük a zöldbabot, a tejfölös habarással besűrítjük és készre főzzük. Kevés ecettel ízesítjük.