Hozzávalók

2 evőkanál liszt
2 dl tejföl
1 cikk fokhagyma
1 fej vöröshagyma
3 darab burgonya
1 evőkanál ecet
1 kk tárkony
1 csomag vegyes zöldség
2 darab babérlevél
1 kk őrölt kömény
1 evőkanál pirospaprika
2 marék zöldbab
30 dkg sertéshús (comb)

Leírás

Megtisztítjuk a hagymákat, apróra vágjuk, majd olajon, üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a korábban megmosott és kockára vágott sertéscombot, amit kevergetés közben, nagy lángon, fehéredésig pirítunk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd felöntjük vízzel. Sózzuk ízlés szerint, majd egy mokkáskanál őrölt köményt és két babérlevelet teszünk bele. Ha már félig megfőtt a hús, hozzáadunk 2 marék, 2 centisre vágott zöldbabot, 1 kk. szárított tárkonyt és 3 nagyobb, megtisztított, kockára vágott krumplit. Amikor minden puha, 2 ek. liszttel, híg rántást készítünk, belereszelünk 1 cikk fokhagymát, belekeverünk 2 dl tejfölt és felengedjük a leves levével. Addig hígítjuk a rántást, amíg jó folyós nem lesz, majd hozzákeverjük a leveshez. Felforraljuk, 1 ek. ecetet teszünk bele és elzárjuk.