Hozzávalók

4 gerezd fokhagyma (apróra vágott)
1 fej vöröshagyma
5 dkg vaj
2 evőkanál almaecet (10%-os)
1 darab citrom
1 dl tejszín
4 csokor petrezselyem (vagy friss koriander)
30 dkg vegyes zöldség
2 darab pisztráng (egész)
4 kanál átszitált liszt

Leírás

Egy lábosban, a vajon megpirítjuk a hagymát, majd rajta, a keresztben három-négy darabba vágott halakat. A fejét sem dobjuk el, mert tele van finom ízekkel, még akkor is jót tesz a levesnek, ha az asztalnál senki sem fogja elfogyasztani, elég lesz majd akkor kidobni. Pár perc pirítás után, felöntjük a halakat éppen annyi vízzel, ami ellepi. Ekkor mellétesszük a zöldségeket és a két csokor petrezselymet. Igény szerinti mennyiségű szárított erőspaprikával, ecettel ízesítjük, majd lassan gyöngyöző vízben, 20 perc alatt megfő. Ha megfőtt, habarással sűrítjük és tejszínnel elkeverjük. Tálaláskor, a leves tetejére friss petrezselymet szórunk és frissen facsart citromlével bolondítjuk.