Könnyű vega tészta, ami pillanatok alatt elkészül, így gyors vacsorának is tökéletes lehet egy nehéz hétköznapon.

Hozzávalók / 2 adag

Tészta
6 cm gyömbér
4 közepes db újhagyma
1.5 teáskanál szójaszósz
1 teáskanál szezámolaj
1 ek rizsecet
2 ek földimogyoró olaj
25 dkg kínai tészta (tojásos)

Tofu
300 g tofu
15 dkg finomliszt
20 dkg panko
2 db tojás
1 teáskanál szójaszósz

Sütőzsiradék
5 dl napraforgó olaj

Elkészítés

Az apróra vágott újhagymát és a reszelt gyömbért egy kis tálba tesszük. Hozzákeverjük a szójaszószt, az ecetet és a szezámolajat, majd legalább fél órát állni hagyjuk.
A tésztát kifőzzük a csomagoláson található utasítás szerint, majd lecsepegtetjük. Egy wokban két evőkanál olajat hevítünk, majd belekanalazzuk a gyömbéres-újhagymás szószt. Egy-két percig pirítjuk, hozzáadjuk a tésztát, majd alaposan átpirítjuk.
A lisztet és a panko morzsát két külön tálba szórjuk. Egy harmadikban pedig összekeverjük a tojást és a szójaszószt. A tofut nagyobb kockákra vágjuk, majd megforgatjuk először a lisztben, majd a tojásban, végül pedig a morzsában. Bő olajban néhány perc alatt aranybarnára sütjük.