Hozzávalók

1 csipet só
2 darab friss tojás
1 dl étolaj
1 csipet egész fekete bors
20 dkg búzadara
1 csipet ételízesítő

Leírás

A tojást szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, és annyi búzadarát, hogy híg, lágy masszát kapjunk. Egy- két órát hagyjuk pihenni, hogy a búzadara megszívja magát, be fog sűrűsödni. Ha híg állapotúra keverjük be, akkor nem lesz kemény grízgaluskánk! Fontos, hogy a végleges állagát az állás idő végére érje el, akkor lesz remegős, laza. A sózástól kemény marad, nehezen fő meg, elég az ízes levesben főzni. A fővésben lévő levesbe szaggatjuk, lassú tűzön megfőzzük, ellenőrizzük a közepét, hogy átfőtt-e. Kiszűrjük a levesből, mert felszívja a maradékot, állás közben.