Hozzávalók

1 evőkanál liszt
2 dl tej
1 dl tejföl
1 mk fehérbors (őrölt)
35 dkg zeller
1 evőkanál ételízesítő
1 csokor zellerzöld

Leírás

A nagyon gondosan megtisztított zellert kis darabokra vágom, majd annyi vízben, amennyi jól ellepi, puhára főzöm. Ha megfőtt, hagyom kicsit hűlni, ezután pedig a leszűrt zellert turmixgépbe teszem, és kevés hideg vízzel pépesre zúzom. A zellerpépet visszaöntöm a fazékba a főzőlével és a tejjel, meg annyi vízzel, hogy összesen bő 1 liter legyen az összes folyadék. Beleszórom a fűszereket, és felforralom. A tejfölt, a lisztet és 0,5 dl vizet simára keverek, majd behabarom vele a forrásban lévő levest. Állandó keverés közben, jól felforralom. Kevés olajban pirított zsemlekockákkal, csészékben, forrón tálalom.