Hozzávalók

1 csipet só
2 dl tejföl
1 darab paradicsom
10 dkg sonka (füstölt)
1 csipet egész fekete bors
1 kk pirospaprika
2 darab zöldpaprika
1 kg zöldbab
10 dkg tarhonya

Leírás

Felvágod a hagymát, megpárolod egy kis olajban. Rádobod a (mirelit) zöldbabot, a kicsumázott, felszeletelt paprikát, a meghámozott paradicsomot (ezt a kettőt ki is hagyhatod, de vele finomabb), majd együtt pirítod mindezt, néhány percig. Ezután elkevered benne a pirospaprikát és felöntöd vízzel. Ha felforrt, hozzáadod a csíkokra szeletelt sonkát, tarhonyát, megsózod és fedő alatt, éppen csak rotyogva, szép lassan megfőzöd (kb. 25-30 perc). A végén összeforralod tejfellel. Laktató, majdnem egytál étel. A legvégén ecetet is lehet beletenni.