Hozzávalók

1 dl tejföl
2 darab paradicsom
2 fej vöröshagyma
20 dkg sonka (vagy sovány tarja)
1 mk pirospaprika (csípős)
3 darab zöldpaprika
15 dkg szalonna
50 dkg zöldbab
5 dkg tarhonya

Leírás

A szalonnát apró darabokra vágjuk, majd szép barnára pirítjuk. A darabokat kivesszük, külön tányérra tesszük, majd az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk. A pirospaprikát rászórjuk, keverjük, majd 1 deci vizet ráöntünk, hogy ne legyen keserű. Rádobjuk az apróra vágott paradicsomot, utána az apróra vágott paprikát (lehet erős is, így még finomabb) és pár percig együtt pároljuk. Ezután beletesszük a zöldbabot is és rögtön utána másfél-két liter vizet. Ha felforrt, hozzáadjuk a kis darabokra vágott sonkát és a tarhonyát. Megsózzuk, majd úgy beállítjuk a tűzhelyet, hogy a leves továbbra csak rotyogjon. A fedőt rátesszük és puhára főzzük. Meghintjük a szalonnapörccel. Kitesszük a tányérba a levest, majd 2 kiskanál tejföllel elkeverjük. Nagyon finom ízt ad neki a tejföl. Ha nincs otthon tejföl, akkor anélkül is nagyon finom.