A puha tésztájú amerikai palacsintát csokidarabokkal még ellenállhatatlanabbá teheted.
Ettől a fantasztikus újítástól még finomabb lesz a klasszikus édesség! Bármilyen alkalomra, bármikor elkészítheted a csokidarabos palacsintát. A tésztája a sütőportól és a szódabikarbónától duci és puha lesz, már-már a piskótára emlékeztet. Ne lepődj meg, a massza sűrűbb, mint ahogy megszoktad. Lekvárral, juharsziruppal, különféle öntetekkel még tovább fokozhatod az élményt.

Hozzávalók 8 darabhoz:

1.5 bögre liszt
1 bögre tej
0.25 bögre vaj
0.25 bögre étcsoki
2 db tojás
2 teáskanál cukor
2 teáskanál sütőpor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 csipet só

Elkészítés:

Egy tálban vegyítsd a száraz hozzávalókat, a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a kis darabokra tördelt étcsokit. Egy másik edényben géppel keverd össze a tejet, a tojást és az olvasztott vajat, majd forgasd hozzá a száraz hozzávalókat. Ha teheted, pihentesd legalább 15 percig.

Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és kanalazz bele a tésztából. Amikor az alja elkezd színesedni, a teteje pedig buborékossá válik, határozott mozdulattal fordítsd meg. Süsd meg a másik oldalát is, és még melegen kínáld.