Hozzávalók / 4 adag

4 dkg vaj
60 dkg csirkemell filé
2 közepes db salottahagyma
4 cm gyömbér
2 gerezd fokhagyma
1 ek római kömény
1 ek garam masala
1 teáskanál görögszéna
1 teáskanál chilipehely
1 teáskanál koriander
40 dkg konzerv paradicsom
15 dkg passzírozott paradicsom
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 dl joghurt

Elkészítés

A vaj felét egy serpenyőben megolvasztjuk. Rátesszük a kockára vágott csirkemellet, és nagy lángon lepirítjuk, közben folyamatosan kevergetjük.

Kivesszük a csirkemellet, félretesszük, és beletesszük a serpenyőbe a maradék vajat.

Hozzáadjuk a finomra vágott salottát, fokhagymát és gyömbért, majd a só és bors kivételével az összes fűszert.

Jól elkeverjük, és 1-2 percig pirítgatjuk. Hozzáadjuk a paradicsomokat, elkeverjük, és 15 percig főzzük lefedve.

Ha letelt, beletesszük a csirkemellet, és kis lángon még 20-25 percig rotyogtatjuk (vagy amíg a csirkehús megpuhul).

Belekeverjük a joghurtot, egyet rottyantunk rajta, majd elzárjuk alatt a lángot.