Hozzávalók / 6 adag

1200 ml tej
4 db tojás
1 púpozott ek finomliszt
100 g cukor
1 púpozott ek porcukor
1 teáskanál vanília kivonat (vagy 1 vaníliarúd)

Elkészítés

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk, a végén a porcukrot is hozzáadva.

700 ml tejet felforralunk és a kemény habot evőkanállal beleszaggatjuk, egyszerre csak négyet-ötöt, hogy elférjenek. A galuskákat 1 percig főzzük, majd óvatosan megfordítjuk és a még egy percig főzzük. Lyukacsos kanállal tányérra szedjük. Ily módon az összes habból galuskát készítünk.

A tojások sárgáját kikeverjük a kristálycukorral és a liszttel, hozzáadjuk a vanília kivonatot és fölengedjük a maradék, 500 ml tejjel, valamint rászűrjük a galuskák főzéséhez használt tejet is. Lassú tűzön kevergetve krémmé főzzük.

Megvárjuk míg a krém kihűl, ekkor egy nagyobb üvegtálba öntjük és a tetejére rakosgatjuk a habgaluskákat. Fogyasztás előtt néhány órára hűtőbe tesszük.