Hozzávalók / 5 adag

60 dkg burgonya
30 dkg finomliszt
3 ek sertészsír
15 dkg zsemlemorzsa
5 dkg cukor
2 ek fahéj
10 db sárgabarack (kisebb)

Elkészítés

A burgonyát megmossuk és megfőzzük.

Addig egy serpenyőben felolvasztjuk a zsírt, és kis lángon, folyamatosan kevergetve megpirítjuk a zsemlemorzsát. Félretesszük.

A cukort összekeverjük a fahéjjal, azt is félretesszük. A barackokat félbevágjuk, és kimagozzuk.

A kész krumplit gyorsan megpucoljuk (akkor is, ha forró), majd összetörjük. 5 percig állni hagyjuk, de tovább ne, mert akkor túl sok liszt kell hozzá, és kemény lesz a gombóc.

A liszttel gyorsan elkeverjük az összetört krumplit, lisztezett deszkán pillanatok alatt kinyújtjuk, majd felkockázzuk. A kezünkbe veszünk egy kockát, kicsit még kilapogatjuk, majd a közepére teszünk egy fél barackot, megszórjuk fahéjas cukorral, majd összehajtjuk rajta a tésztát, és gombócot formázunk belőle.

Lobogó vízben pár percig főzzük, majd leszűrjük, és a zsemlemorzsába forgatjuk.

Porcukorral megszórva azonnal fogyasztjuk.