Végre nem konzervből és megfásult zöldségekből kell levest készíteni, hanem friss, üde hozzávalók is a rendelkezésünkre állnak.
Most tényleg csupa friss, zsenge zöldség kerülhet a zöldséglevesbe, ami olyan sűrű, hogy rántás, habarás és tészta nélkül is szinte megáll benne a kanál. Nem kell sokáig főzni, mivel a friss zöldségek hamar megpuhulnak, így sokkal több vitamin marad bennük. Ha nincs húsleves a hűtődben, használhatsz leveskockát is.
* 2 db sárgarépa
* 1 db petrezselyemgyökér
* 1 db póréhagyma
* 0.5 db zellergumó
* 1 l húsleves
* 1 csokor petrezselyemzöld
* 3 gerezd fokhagyma
* 1 teáskanál pirospaprika
* 0.5 db karalábé
* só
* bors
Most tényleg csupa friss, zsenge zöldség kerülhet a zöldséglevesbe, ami olyan sűrű, hogy rántás, habarás és tészta nélkül is szinte megáll benne a kanál. Nem kell sokáig főzni, mivel a friss zöldségek hamar megpuhulnak, így sokkal több vitamin marad bennük. Ha nincs húsleves a hűtődben, használhatsz leveskockát is.
Hozzávalók:
* 3 db közepes újkrumpli* 2 db sárgarépa
* 1 db petrezselyemgyökér
* 1 db póréhagyma
* 0.5 db zellergumó
* 1 l húsleves
* 1 csokor petrezselyemzöld
* 3 gerezd fokhagyma
* 1 teáskanál pirospaprika
* 0.5 db karalábé
* só
* bors
0 Megjegyzések