Most friss spenótot is tehetsz a tésztádra, a fűszerektől még ízletesebb, a tejszíntől pedig selymes lesz.
Itt a spenótszezon, amikor érdemes az egészséges zöldet többféle változatban elkészíteni. Tésztával mindig nyerő! Ha hús nélküli, de laktató ételt ennél, ez akkor is remek választás. Amennyiben odafigyelnél a vonalaidra, széhidtrátcsökkentett tésztával készítsd. A tetejére jól megy a parmezán.
* 40 dkg spenót
* 10 dkg parmezán
* 4 dl tejszín
* 3 gerezd fokhagyma
* 2 evőkanál olaj
* só
* bors
* szerecsendió
A spenótot pucold meg, vagdosd össze, és kevés olajon fonnyaszd meg pár perc alatt. Keverd hozzá a tejszínt, a zúzott fokhagymát, és ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval.
Egy tűzálló edényt kenj ki vajjal, rendezd el benne a tésztát, majd öntsd rá a spenótos, tejszínes keveréket, és óvatosan forgasd össze. Rakd 200 fokos sütőbe, és süsd 15-20 percig, majd szórd meg reszelt parmezánnal.
Itt a spenótszezon, amikor érdemes az egészséges zöldet többféle változatban elkészíteni. Tésztával mindig nyerő! Ha hús nélküli, de laktató ételt ennél, ez akkor is remek választás. Amennyiben odafigyelnél a vonalaidra, széhidtrátcsökkentett tésztával készítsd. A tetejére jól megy a parmezán.
Hozzávalók 4 személyre:
* 50 dkg penne* 40 dkg spenót
* 10 dkg parmezán
* 4 dl tejszín
* 3 gerezd fokhagyma
* 2 evőkanál olaj
* só
* bors
* szerecsendió
Elkészítés:
A tésztát rakd forrásban lévő, sós vízbe, és főzd a csomagoláson található ideig. Amikor al dente állagú, vagyis még nem túl puha, de nem is kemény, szűrd le, és csepegtesd le.A spenótot pucold meg, vagdosd össze, és kevés olajon fonnyaszd meg pár perc alatt. Keverd hozzá a tejszínt, a zúzott fokhagymát, és ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval.
Egy tűzálló edényt kenj ki vajjal, rendezd el benne a tésztát, majd öntsd rá a spenótos, tejszínes keveréket, és óvatosan forgasd össze. Rakd 200 fokos sütőbe, és süsd 15-20 percig, majd szórd meg reszelt parmezánnal.
0 Megjegyzések