Ha gyorsan szeretnél laktató és ízletes ételt készíteni, a tészta mindig kapóra jön. A gombás, sajtos feltét is isteni.

Ha nem akarsz órákat a konyhában ácsorogni, vagy csak kevés időd van munka után, kapóra jöhet egy villámgyors tészta. Az olaszok hosszúmetéltje, a tagliatelle kiváló alap. Az ízes, izgalmas fogás egyik nagy előnye, hogy amíg a tészta megfő, addig elkészítheted a feltétet. A gomba és a tejszín remekül passzol egymáshoz.

Hozzávalók:

- 40 dkg tagliatelle
- 20 dkg gomba
- 10 dkg sajt
- 2 evőkanál olaj
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- só
- bors
- szerecsendió

Elkészítés:

Forralj vizet egy nagy lábosban. Amikor lobog, tedd bele a tésztát. Főzd a csomagoláson található ideig, majd szűrd le, és csepegtesd le.

A gombát pucold meg, szeleteld fel, és mosd meg. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a gombát, és párold körülbelül öt percig. Önsd hozzá a tejszínt, majd add hozzá a lisztet. Fűszerezd sóval, borssal, zúzott fokhagymával és szerecsendióval, majd rottyantsd össze. Forgasd hozzá a tésztát, és szórd meg a reszelt sajttal. Amikor elolvad, húzd le a tűzről. Tálaláskor friss zöldfűszerekkel is megszórhatod.