Levesben is megfőzheted a sertésoldalast, ami így fantasztikusan omlós és puha lesz.


Igazán kiadós fogást készíthetsz, ha levesben főzöd meg a sertésoldalast. A lé így átveszi a hús zamatát, gazdag és nagyon ízletes lesz. Ha van otthon előre megfőzött alapleved, érdemes abban készíteni, az oldalas ugyanis elég gyorsan puhul, így nincs ideje órákig gyöngyözni a tűzön.

Hozzávalók 4 személyre

👉 50 dkg sertésoldalas
👉 4 duci gerezd fokhagyma
👉 3 szál zellerzöld
👉 2 l alaplé
👉 2 nagy sárgarépa
👉 1 paprika
👉 1 paradicsom
👉 1 fehérrépa
👉 1 vöröshagyma
👉 1 babérlevél
👉 0.5 zellergumó
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

Az oldalast darabold fel, tedd a szeleteket a csonttal együtt egy fazékba, öntsd fel az alaplével, sózd, borsozd, add hozzá a babérlevelet, és kezdd el főzni. Közben tisztítsd meg és szeleteld fel a zöldségeket: a répákat karikázd fel, a zellert vágd kockákra. A paprikát csumázd ki, és a paradicsommal együtt vágd négybe. A hagymát és a fokhagymagerezdeket csak pucold meg, de hagyd őket egészben. Nagyjából fél óra elteltével add a zöldségeket, a hagymát, a fokhagymát és az egészben hagyott zellerzöldet a leveshez, és lassú tűzön főzd még egy órát, amíg minden hozzávaló teljesen megpuhul. Tálalás előtt a zellerzöldet halászd ki belőle.