Hozzávalók:
1 db. közepesen nagy padlizsán,
1 db. közepesen nagy padlizsán,
10 evőkanál liszt,
10 evőkanál zabpehely,
késhegynyi só,
1 dl. tej ( vagy szódavíz),
csipetnyi őrölt kömény,
és ugyanennyi őrölt koriander, kiskanálnyi morzsolt bazsalikom,
2 dkg. vaj,
10 dkg. füstölt,
reszelt kemény sajt.
A kisütéshez: olívaolaj.
Elkészítés:
A padlizsán végeit levágjuk, meghámozzuk és kb. 1 centiméteres vastagságú szeletekre karikázzuk. Mindkét oldalát megszórjuk csipetnyi sóval, majd kb. 10-12 percig pihentetjük. Ezt követően a "kiizzadt" nedvességet letörülgetjük a szeletekről, majd az előzetesen összekevert fűszerkeverékkel ízesítjük és a forró vajon mindkét oldalát sütve puhára pároljuk. Közben sós palacsinta tésztát készítünk, amit a padlizsán szeletekre öntünk és készre sütünk. Még sütés közben megszórjuk a reszelt füstölt sajttal és melegen tálaljuk.
Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés:
A padlizsán végeit levágjuk, meghámozzuk és kb. 1 centiméteres vastagságú szeletekre karikázzuk. Mindkét oldalát megszórjuk csipetnyi sóval, majd kb. 10-12 percig pihentetjük. Ezt követően a "kiizzadt" nedvességet letörülgetjük a szeletekről, majd az előzetesen összekevert fűszerkeverékkel ízesítjük és a forró vajon mindkét oldalát sütve puhára pároljuk. Közben sós palacsinta tésztát készítünk, amit a padlizsán szeletekre öntünk és készre sütünk. Még sütés közben megszórjuk a reszelt füstölt sajttal és melegen tálaljuk.
Elkészítési idő: 45 perc
1 Megjegyzések