Hozzávalók:
50 dkg szilva (fagyasztott is jó)
0,5 l édes pezsgő+0,5 l víz keveréke
egész fahéj
fél tasak "Puncs fűszer"
csipet só
1 dl tejszín
fél tasak vaníliás pudingpor
cukor, méz vagy édesítő ízlés szerint
Elkészítés:
A magozott, felezett szilvát a pezsgős vízben feltesszük főni, a sóval, édesítővel,és a fűszerekkel együtt.
Közben a tejszínt a pudingporral kikeverjük és ha puhára főtt a szilva, ezzel habarjuk.
Jól behűtve tálaljuk tejszínhabbal a tetején, esetleg egy-két fahéjas keksz társaságában.
Tanácsok:
Bármilyen idénygyümölccsel helyettesíthető a szilva, de akkor a fűszerezéssel legyünk óvatosabbak.
Elkészítési idő: 20 perc
50 dkg szilva (fagyasztott is jó)
0,5 l édes pezsgő+0,5 l víz keveréke
egész fahéj
fél tasak "Puncs fűszer"
csipet só
1 dl tejszín
fél tasak vaníliás pudingpor
cukor, méz vagy édesítő ízlés szerint
Elkészítés:
A magozott, felezett szilvát a pezsgős vízben feltesszük főni, a sóval, édesítővel,és a fűszerekkel együtt.
Közben a tejszínt a pudingporral kikeverjük és ha puhára főtt a szilva, ezzel habarjuk.
Jól behűtve tálaljuk tejszínhabbal a tetején, esetleg egy-két fahéjas keksz társaságában.
Tanácsok:
Bármilyen idénygyümölccsel helyettesíthető a szilva, de akkor a fűszerezéssel legyünk óvatosabbak.
Elkészítési idő: 20 perc