8 db fiatal karalábé
30 dkg darált hús
1/2 vöröshagyma
1 egész tojás
só, bors
Rántáshoz:
vaj
liszt
petrezselyem
Tálaláshoz tejföl
Elkészítés:
A karalábékat meghámozom, közepét kivájom és sós vízben puhára főzöm. A főzővízbe beleteszem a kivájt karalábédarabokat is.
A darált húst apróra vágott vöröshagymával együtt megdinsztelem. Sózom, borsozom, hozzáadom a tojást és jól összegyúrom.
Megtöltöm a karalábékat.
Petrezselymes vajas-rántást készítek, melyet a karalábé főzővizével öntök föl.
Beleteszem a felfőzött rántásba a töltött karalábékat + a darabokat és a zsenge levélkéket is. Ezeket összerottyantom.
Tálalás előtt tejföllel meglocsolom, vagy a tejfölt is belekeverem a mártásba.
0 Megjegyzések