Hozzávalók:
30 dkg brokkoli
2 db zsemle
1 gerezd fokhagyma
2 tojás
10 dkg zsemlemorzsa
1 csipetnyi só
1 csipetnyi bors
1 dl víz
2 dl olaj a sütéshez

Elkészítés:
Megfőzzük a brokkoli rózsákat sós vízben. Leszűrjük, villával pépesítjük, hagyjuk hűlni.
Beáztatjuk a zsemlét kevés langyos vízbe, kinyomkodjuk, és egy tálba tesszük. Hozzáütjük a tojást, beletesszük a kihűlt brokkoli pépet, a sót és borsot, a fokhagymát is belereszeljük. Jól kidolgozzuk a masszát kézzel.
Ha lágy, akkor zsemlemorzsával sűríthetjük. A lényeg, hogy olyan állaga legyen, amiből golyókat formázhatunk.
A kész fasírtgolyókat meghempergetjük zsemlemorzsában és olajban kisütjük. Nagyon hamar elkészül, elég, ha picit pirosodik.