Hozzávalók:
25 dkg cékla
25 dkg sárgarépa vagy karalábé
20 dkg őrölt kókusz vagy tökmag vagy szezámmagliszt
2 tojás
1 salotta (ha nincs, vörös) hagyma
4 ek. kapor
2 ek. kakukkfű
2 ek. petrezselyem zöld
1-2 ek. kókuszolaj a sütéshez

Elkészítés:
A céklát, a répát megpucoljuk, durvára reszeljük, a hagymát finomra vágjuk. A hozzávalókat keverőtálban eldolgozzuk. Lefedjük, 1 órán át a hűtőszekrényben pihentetjük. A masszából 8 hamburger formát alakítunk. Egy tálcán 10 percig tovább hűtjük. 1-2 kanál olajat serpenyőben felmelegítünk, a pogácsákat mindkét oldalon kb. 3-5 perc alatt aranybarnára sütjük, majd előmelegített sütőben 15 alatt készre sütjük.