Hozzávalók:
50 dkg burgonya
1 tojás
20 dkg reszelt sajt
2 gerezd fokhagyma
15 dkg liszt
zsemlemorzsa
őrölt szerecsendió
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A burgonyát apróra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük, és krumpli törővel áttörjük, ízesítjük sóval, szerecsendióval,zúzott fokhagymával, majd hozzáadjuk a tojást. Simára keverjük, majd a reszelt sajtot is hozzáadjuk.
A lisztet kanalanként adjuk hozzá, és jól kikeverjük. Kézzel diónyi darabokat szaggatunk belőle, majd golyókat formálunk , és megforgatjuk a zsemlemorzsába.
Az olajat felforrósítjuk, majd pár perc alatt közepes lángon világos barnára sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Melegen, fokhagymás mártogatóval, esetleg friss salátával kínáljuk.