Hozzávalók:
0.5 kgcsirkemell
1 bögre rizs
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 húsos pirospaprika
1 tyúkhúsleveskocka
2 babérlevél
olaj
kakukkfű
friss petrezselyem
só
bors
pirospaprika
Elkészítés:
A csirkehúst csíkokra vágjuk, megsózzuk. A hagymát és a paprikát felkarikázzuk, a leveskockát két és fél bögre vízben megfőzzük. Egy nagyobb lábasban felmelegítjük az olajat, és a feldarabolt, megsózott csirkehúst megpirítjuk benne. Hozzáadjuk a vöröshagymát, a paprikát és a zúzott fokhagymát. Ha a vöröshagyma összeesett, szórjuk meg pirospaprikával, és öntsük bele a húslevest.
Hozzáadjuk a babérleveleket, a kakukkfüvet, majd sózzuk, borsozzuk. Ha a húsfélig megpuhul, akkor adjuk hozzá a rizst. Felforraljuk az egészet, majd alacsony fokozaton addig főzzük amíg a rizs el nem készül.
Tálaláskor megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.
Savanyúsággal tálaljuk.
0 Megjegyzések