Hozzávalók:
10 evőkanál mandulaliszt
2 evőkanál mákliszt
1 evőkanál útifűmaghéj
2 tojás sárgája + 1 tojás
2 dl házi meggyszörp (eritrittel)
4 evőkanál olvasztott kókuszzsír
tetejére csokimáz, vagy meggy

Elkészítés:
Összekeverjük a hozzávalókat, 1/2 órára félretesszük. Hozzáadunk 1 teáskanál szódabikarbónát, majd kizsírozott tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon kb.20 percig sütjük.
Közben kemény habbá verjük a 2 tojás fehérjét, 1 teáskanál citromlével, Kivesszük a sütőből a tortalapot, elterítjük rajta a habot és visszatoljuk még kb. 10 percre (figyeljük, nehogy megégjen). A formában hagyjuk kihűlni. A tetejét díszíthetjük csokimázzal, vagy meggyel.