Hozzávalók:
30 dkg darált keksz,
5 dkg porcukor,
10 dkg puha vaj/margarin,
10 dkg darált mák,
fél citrom reszelt héja és leve,
kb. 2 dl tej

A töltelékhez:
10 dkg magozott meggy (befőtt),
2 evőkanál meggylekvár

A díszítéshez:
5 dkg darált mák

Elkészítés:
1. A tésztához a darált kekszet, a porcukrot, a puha vajat/margarint, a mákot, a citrom héját és levét jól összedolgozzuk. A tejjel addig puhítjuk, amíg jól formázható masszát kapunk. Diónyi golyókat készítünk belőle.
2. A lecsepegtetett meggyet és a lekvárt jól összekeverjük. A kekszes golyókat meglapítjuk, egy teáskanálnyi tölteléket helyezünk a közepükre, majd golyókat formálunk belőle. Darált mákba forgatjuk, és tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.