Hozzávalók:
10 dkg üvegtészta
1 sárgarépa
1 közepes vöröshagyma
1 kaliforniai paprika
3 káposztalevél
1 evőkanál olaj
1 dl sötét szójaszósz
1 kávéskanál őrölt csili
Elkészítés:
A répát, paprikát, káposztát gyufaszál vastagságúra vágjuk.
Wokban vagy mélyebb serpenyőben olajat hevítünk, rádobjuk a felaprított vöröshagymát, és megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a többi zöldséget és a szójaszószt, majd felöntjük kb. 1 dl vízzel, hogy minden megpuhuljon. Amíg a zöldségek készülnek, fél l vizet felforralunk. Elzárjuk alatta a lángot, a vízbe szórjuk az üvegtésztát, lefedjük és 10 percig állni hagyjuk. (Az üvegtésztát nem szabad főzni, csak áztatni.) Amikor a ragu elkészült ( roppanósra pároljuk), hozzáadjuk az üvegtésztát és a csilit, majd alaposan összeforgatjuk. További 2 percig együtt pirítjuk őket, ha szükséges, adhatunk hozzá még szójaszószt.
Önállóan de köretként is fogyaszthatjuk.
0 Megjegyzések