Hozzávalók:
8 szép nagy, vékony, szögletes gépsonkaszelet
2 tojás
10 dkg reszelt ementáli sajt
1 evőkanál zsemlemorzsa
1 mokkáskanál őrölt gyömbér
1 evőkanál vágott petrezselyemzöld
1 evőkanál liszt
1 evőkanál vaj
2 dl világos sör
1 teáskanál ételízesítő
késhegynyi törött bors

Elkészítés:
Serpenyőben kis lángon a vajat a liszttel habzásig keverem, beleöntöm a sört és kevergetve sűrűre főzöm.
Ízesítem gyömbérrel, sóval, borssal, majd lehúzom a tűzről és belekeverem a reszelt sajt felét és egy felvert tojást.
A töltelékhez felverem a másik tojást, összekeverem a zsemlemorzsával, hozzáadom a maradék sajtot, a petrezselyemzöldet és az ételízesítőt.
A sűrű krémet rákenem a sonkaszeletekre, amiket szorosan felcsavarva szorosan egymás mellé rakok egy szögletes tűzálló tálba, vagy kisebb tepsibe. A megmaradt krémet hozzákeverem a tojásos-sörös mártáshoz, majd rákenem a tekercsek tetejére.
Előmelegített, közepesen meleg sütőbe tolom, és addig sütöm, amíg a sonka tetején lévő mártás megszínesedik.