Hozzávalók:
2 cukkini
40 dkg zöld spárga
fél citrom
1-1 evőkanál tejszín, mustár és tárkonyecet
2-2 evőkanál finomra vágott friss bazsalikom és olívaolaj
őrölt bors, só
díszítéshez bazsalikomlevelek

Elkészítés:
Az öntethez összekeverjük a tejszínt, a mustárt, a bazsalikomot, megsózzuk, borsozzuk és fokozatosan kevergetve hozzáadjuk az olívaolajat és az ecetet.
A citromot vékonyan meghámozzuk, a héját apróra vágjuk. A cukkiniket hosszában negyedekre vágjuk, felszeleteljük és forrásban lévő sós vízben 2 percig főzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük.
A megmosott spárgát darabokra vágjuk, a cukkini főzővizében 3 percig főzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük.
A cukkinit, a spárgát, a citromhéjat salátástálba tesszük, összeforgatjuk az öntettel, bazsalikomlevelekkel, citromszeletekkel díszítjük, és langyosan, vagy lehűtve tálaljuk.