Hozzávalók:
75 dkg fagyasztott kelbimbó
1 fej vöröshagyma
4 dkg vaj
1,5 dl húslé (esetleg leveskockából)
4 tojás
5-6 evőkanál tej
15 dkg reszelr sajt
2 evőkanál petrezselyemzöld
1 teáskanál kakukkfű
só, bors
kevés olaj és zsemlemorzsa

Elkészítés:
Egy kerek jénait kiolajozok, morzsával megszórom. A fagyos kelbimbókat kettévágom, nagyobbakat negyedelem.
A tojásokat szétválasztom, a sárgákat a vajjal és a fűszerekkel habosra keverem, majd apránként hozzáadom a tejet és a húslevet. A fehérjékből kemény habot verek és 10 dkg reszelt sajttal, a finomra vágott hagymával együtt összeforgatom s fűszeres masszával.
A jénaiba egyenletesen elosztok egy réteg kelbimbót, rákenek a habos keverékből. Erre kelbimbó kerül, majd végül a keverék.
Előmelegített forró sütőben addig sütöm, amíg a középen lévő mártás is megszilárdul, amit tűpróbával ellenőrzök.
Ha kész, tálra borítom és a maradék sajttal meghintem.