Hozzávalók:
(12 db-hoz)
4 egész tojás
20 dkg porcukor, vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítőszer
10 dkg vaj
1 cs. vaníliás cukor
50 dkg túró (12 %-os)
10 dkg mazsola
1 citrom lereszelt héja
3 evőkanál búzadara

Az öntethez:
0,5 l. tej
2 evőkanál cukor, v. ennek megfelelő édesítőszer
1 cs. étcsokoládés pudingpor (lehet vaníliás is)

Elkészítés:
A tojások sárgáját a porcukorral, a vajjal és a vaníliás cukorra habosra keverjük. Hozzáadjuk az áttört túrót, a mazsolát, belereszeljük a citrom héját, belekeverjük a búzadarát, majd óvatosan a felvert tojásfehérjéket.
Szilikonos (vagy kivajazott-zsemlemorzsával beszórt) muffinformákba kanalazzuk a masszát és forró sütőbe tesszük. Addig sütjük, míg a teteje pirulni nem kezd. Ekkor hústűvel megnézzük, megsült-e a közepe és ha igen, akkor kivesszük a sütőből.
Tetejét porcukorral szórjuk meg.
Az öntetet a pudingporon lévő utasítás szerint elkészítjük és hidegen, a muffin köré öntve tálaljuk.