Hozzávalók:
50 dkg. sovány sertéshús
30 dkg. sertésmáj
1 fej vöröshagyma
6-7 szem egész fekete bors
1 késhegynyi őrölt bors
2-3 db. babérlevél
1 púpozott evőkanál liszt
1 evőkanál kiolvasztott sertészsír
1 evőkanálnyi fűszerpaprika ( a fele lehet csípős is)
2 dl. tejföl, petrezselyemzöld

Elkészítés:
A húst megmossuk, majd felkockázzuk, és hideg vízben feltesszük főni. Ha felfőtt lehabozzuk. Közben a májat kisebb kockákra vágjuk és a leveshez adjuk. Fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A vöröshagymát apróra vágjuk, a kisülő zsírban megdinszteljük,fűszerpaprikázzuk, hozzáadjuk a lisztet, kicsit átpirítjuk, majd kevés lével elkeverjük. Hozzákeverjük a tejfölt és az egészet a leveshez adva készre főzzük. Apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk..

Tanácsok:
Disznótoros leves, amit akkor készítettek, amikor kevés idő maradt az ételkészítésre. Igen jól kiegészíti az ízeket, ha zöld vagy morzsolt tárkonylevelet is használunk ízesítésre.