Hozzávalók:
-1 vagy 2 fej fokhagyma megpucolva, 
-1 nagyobbacska fej vöröshagyma, 
-2 dl tejszín, 
-2 evőkanál liszt, 
-növényi olaj, lehetőleg oliva, 
-só, 
-bors, 
-picike rozmaring. 
-pirítós kenyér kocka

Elkészítés:
A megpucolt vöröshagymát kezd el olajon pirítani majd add hozzá a megtisztított összemorzsolt fokhagymákat és ezt is pirítsd egy picit. Vedd le a tűzről és óvatosan keverd bele a lisztet. Öntsd fel 1/2liter vízzel (én 2 decivel többet szoktam hozzá adni nekem így is ízlik) és add hozzá a tejszínt és a fűszereket. Nem baj ha csomós úgy is össze fogod turmixolni. Ha összeforrt a leves jöhet a turmix majd forrald fel utoljára is! Ha van kedved még tehetsz bele sajtot is. 
Pirítós kenyér kockát teszek bele.(Sütőben megpirítom a kenyeret, lehet sokat csinálni és előre lefagyasztani.)