Hozzávalók:
Két evőkanál zselatinpor
Két evőkanál víz
Fél kávéskanálnyi pisztácia-esszencia
Két dl tej
Egy doboz ananászkonzerv
Elkészítés:
A zselatint két evőkanálnyi vízben összekeverjük, öt percig állni hagyjuk.
Közben a tejet az esszenciával fölforraljuk.
Ha kissé kihűlt, hozzáöntjük a
zselatint és alaposan összekeverjük.
Hagyjuk egészen kihűlni, majd szögletes formába téve hűtőszekrénybe tesszük.
Halványzöld, rugalmas zselét kapunk.
Az ananászkonzervet fölbontjuk, a
gyümölcsöt kockára vágjuk, a levébe esetleg tehetünk egy kevés keserű-mandula
esszenciát, hogy erősebb ízt kapjunk. A zselét közvetlenül tálalás előtt
vegyük elő, vágjuk kockára, tegyük egy-egy desszertes tálba.
Rá az ananászkockákat és a levet.
Vigyáznunk kell arra, hogy sokáig nem marad el:
a zselé olvadni kezd, s a desszert zöldes-fehér kulimásszá változik..
0 Megjegyzések