Hozzávalók:
Két evőkanál zselatinpor 
Két evőkanál víz 
Fél kávéskanálnyi pisztácia-esszencia 
Két dl tej 
Egy doboz ananászkonzerv

Elkészítés:
A zselatint két evőkanálnyi vízben összekeverjük, öt percig állni hagyjuk. 
Közben a tejet az esszenciával fölforraljuk. 
Ha kissé kihűlt, hozzáöntjük a 
zselatint és alaposan összekeverjük. 
Hagyjuk egészen kihűlni, majd szögletes formába téve hűtőszekrénybe tesszük. 
Halványzöld, rugalmas zselét kapunk. 
Az ananászkonzervet fölbontjuk, a 
gyümölcsöt kockára vágjuk, a levébe esetleg tehetünk egy kevés keserű-mandula 
esszenciát, hogy erősebb ízt kapjunk. A zselét közvetlenül tálalás előtt 
vegyük elő, vágjuk kockára, tegyük egy-egy desszertes tálba. 
Rá az ananászkockákat és a levet. 
Vigyáznunk kell arra, hogy sokáig nem marad el: 
a zselé olvadni kezd, s a desszert zöldes-fehér kulimásszá változik..