Hozzávalók:
40 dkg halfilé
1 db zellergumó
1/2 db citrom
1/2 cs. snidling
6 evőkanál majonéz
2 evőkanál tejföl
1 dl száraz fehérbor
1 kávéskanál méz
1 késhegynyi só
1 evőkanál ecet
1 evőkanál fűszerkeverék (vegeta v. delikát)
1 késhegynyi őrölt bors
1 db főtt tojás
Elkészítés:
A zellert metéltszélességű csíkokra vágva borssal megszórt, fűszerkeverékes vízben majdnem puhára főzzük, - időnként ellenőrizzük, nehogy szétfőjön.
A halat 2x2 cm kockákra vágjuk, 1 liter ecetes vízben forrástól számítva 5 percig főzzük.
Úgy a zellert, mint a halat leszűrjük, kihűtjük.
Közben a majonézt kikeverjük a fél citrom levével, tejföllel, borral, mézzel, pici sóval, s óvatosan beleforgatjuk a kihűlt zellert és a halat; salátás tálba kanalazzuk, majd megszórjuk apróra vagdalt snidlinggel. Tojáskarikákkal díszítjük.
0 Megjegyzések