Hozzávalók:
40 dkg halfilé 
1 db zellergumó 
1/2 db citrom 
1/2 cs. snidling 
6 evőkanál majonéz 
2 evőkanál tejföl 
1 dl száraz fehérbor 
1 kávéskanál méz 
1 késhegynyi só 
1 evőkanál ecet 
1 evőkanál fűszerkeverék (vegeta v. delikát) 
1 késhegynyi őrölt bors 
1 db főtt tojás

Elkészítés:
A zellert metéltszélességű csíkokra vágva borssal megszórt, fűszerkeverékes vízben majdnem puhára főzzük, - időnként ellenőrizzük, nehogy szétfőjön. 
A halat 2x2 cm kockákra vágjuk, 1 liter ecetes vízben forrástól számítva 5 percig főzzük. 
Úgy a zellert, mint a halat leszűrjük, kihűtjük. 
Közben a majonézt kikeverjük a fél citrom levével, tejföllel, borral, mézzel, pici sóval, s óvatosan beleforgatjuk a kihűlt zellert és a halat; salátás tálba kanalazzuk, majd megszórjuk apróra vagdalt snidlinggel. Tojáskarikákkal díszítjük.