Szuper saláta, amiben egyszerre megtalálható a kesernyés és az édes íz is!
Hozzávalók / 6 adag

A salátához
2 közepes db körte
1 közepes db lila hagyma
1 marék dió (durvára darálva)
1 db gránátalma
20 dkg kecskesajt
100 g spenót (bébispenót)
Az öntethez
7 ek olívaolaj
2 teáskanál balzsamecet
0.5 citromból nyert citromlé
só ízlés szerint

Elkészítés

A salátához
A zöldségeket megtisztítjuk és ízlés szerint aprítjuk (kivéve a bébispenótot). A sajtot vékony szeletekre vágjuk.
A gránátalmát a 4 oldalán bevágjuk, majd egy langyos tál vízben pucoljuk. Így az alma héja és a hártyák a víz felszínén maradnak, a zamatos magok pedig a tál alján maradnak.
Egy tálban jól összekeverjük a zöldségeket, gyümölcsöket, majd elkészítjük az öntetet.
Az öntethez
Egy kis tálba öntjük a Hozzávalókat, és jól elkeverjük.
A salátára öntjük, majd jól átforgatjuk, és tálalhatjuk is.