Ez a burgonyakrémleves pillanatok alatt elkészül, és a sült baconnel a tetején igazán fenséges fogás lesz.
Hozzávalók / 4 adag

5 közepes db burgonya
2 közepes db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
200 ml főzőtejszín
1 csipet szerecsendió
2 ek napraforgó olaj
1 l víz
bors ízlés szerint
só ízlés szerint
6 szelet bacon

Elkészítés

Olajon megpirítjuk a hagymát a fokhagymával együtt. Majd hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát is.
Sózzuk-borsozzuk, és jól átkeverjük, majd rádobunk 2 darab babérlevelet, és felöntjük az egészet vízzel.
Megfőzzük a krumplit, ami nagyjából negyed óra alatt kész is van, majd kiszedjük a babérleveleket, és hozzáöntjük a tejszínt.
Botmixer segítségével összeturmixoljuk a levesünket, amit a végén még sózunk, és egy kevés szerecsendióval meghintünk.
Egy serpenyőben a csíkokra vágott bacont ropogósra sütjük, és tálalásnál a leves tetejére halmozzuk.