Mutatós vendégváró szeletek, olyan akár, mintha cukrászdából hoztuk volna!...
Hozzávalók / 12 adag
A tésztához
25 dkg vaj
25 dkg cukor
22 dkg finomliszt
3 ek cukrozatlan kakaópor
2 teáskanál sütőpor
4 db tojás
A krémhez
125 g vaj
750 g tehéntúró
1 citromból nyert citromhéj
1 csomag vaníliás cukor
150 g porcukor
250 ml habtejszín
10 db lapzselatin
A tetejére
5 közepes db kivi
2 csomag tortazselé
3 ek cukor
Elkészítés
A tésztához
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a tojásokat, majd összedolgozzuk a tésztát.
Sütőpapírral bélelt tepsibe kenjünk, és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.
Ha elkészült, kivesszük, és hagyjuk kihűlni.
A krémhez
A vajat és a túrót egy tálba tesszük, majd robotgéppel 3-4 perc alatt habosra keverjük. Hozzáadjuk a citromhéjat, a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd eldolgozzuk benne. Hozzáadjuk a tejszínt, és simára keverjük.
A beáztatott zselatinlapokat kinyomkodjuk, majd 30 másodpercre a mikróba tesszük, amíg fel nem olvad, és a túrós masszához keverjük.
A kihűlt piskótalapot megkenjük a túrós töltelékkel, és hűtőbe tesszük, amíg meg nem dermed.
A tetejére
A kiviket meghámozzuk és szeletekre vágjuk.
A megdermedt túrós réteg tetejét kirakjuk a kivivel, majd elkészítjük a tortazselét a csomagoláson található utasítások szerint, és bevonjuk vele a sütemény tetejét.
Újabb egy órára hűtőbe tesszük, amíg a zselé meg nem dermed.
0 Megjegyzések