Anyósomék kertjéből kaptunk egy jó nagy kupac tormagyökeret, amit férjem kezdett el megpucolni és lereszelni, gyorsan könnyek szöktek a szemébe, így ajánlott kültéren végezni ezt a műveletet, vagy úszószemüvegben ;)
Hozzávalók / 12 adag

500 g torma (egy befőttesüvegnyi reszelt)
3 dl víz
5 ek ecet (10 %-os)
1 kávéskanál só
1 ek olívaolaj
2 ek cukor

Elkészítés

A tormagyökereket megmossuk, megpucoljuk és lereszeljük, aki nem szereti erősen, öblítse át langyos vízzel, és nyomkodja ki alaposan.
A vizet a cukorral, sóval, ecettel langyosítsuk össze, míg a cukor el nem olvad, majd az olajjal együtt öntsük a reszelékre.
A hűtőben tárolva hagyjuk egy napot legalább állni fogyasztás előtt.