Hozzávalók:
egy szép fej karfiol 
10 dkg sonka 
15 dkg császár szalonna 
metélő hagyma 
petrezselyem 
15-20 dkg sajt 
1 tojás 
4 dl tejföl 
só,bors

Elkészítés:
A megtisztított karfiolt egészben megfőzzük. Közben a sonkát, szalonnát, metélő hagymát, petrezselymet apró darabokra vágjuk. Majd mikor a karfiol megfőtt a közepét kivájjuk és a kivett karfiolt is felaprózzuk és belekeverjük az előzőleg előkészített sonkához stb-hez, és hozzáadunk 2 dl tejfölt, sót, borsot ízlés szerint és az egészet jól összekeverjük. Az így kapott tölteléket a karfiolba töltjük. A maradék tejfölt, összekeverjük egy tojás sárgájával, és ezzel leöntjük a karfolt. tetejére reszelt sajtot szórunk és kb. 10 percre az előmelegített sütőben készre sütjük.

Tanácsok:
vigyázzunk, hogy a sütés alatt a sajt nehogy megégjen!