Párom nagyon szereti a halat. Mivel medvehagymaszezon van, gondoltam, meglepem valamivel, ami sütőben is gyorsan elkészíthető.
Hozzávalók/ 4 adag
Medvehagymás kukoricasapka
15 dkg csemegekukorica (konzerv)
4 dkg medvehagyma
15 dkg krémsajt (natúr)
25 g parmezán sajt (reszelt)
2 szelet toast kenyér
Lazac
50 dkg lazac
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
hal fűszerkeverék ízlés szerint (nem kötelező)
3 ek olívaolaj
Elkészítés
Medvehagymás kukoricasapka
A kukoricát lecsöpögtetjük, majd kézi mixerrel püré állagúra keverjük.
A medvehagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk.
Összekeverjük a krémsajttal, a parmezánnal, az apróra morzsolt toast kenyérrel és a kukoricával. Ízlés szerint borsozzuk meg.
Lazac
A lazacot megmossuk, papírtörlővel letörölgetjük, sózzuk, borsozzuk, majd az olívaolajban mindkét oldalát 3-3 percig sütjük.
Ezután a lazacszeleteket belehelyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Ráhalmozzuk a medvehagymás kukoricamasszát, és előmelegített sütőben (200 °C-on, légkeverés mellett 180°C-on) 12 percig sütjük.
Rizzsel vagy burgonyakörettel tálaljuk.
0 Megjegyzések