Az ünnepek elképzelhetetlenek nélküle, de az év bármely napján elkészíthetjük, garantált a siker vele. A reszelt citromhéjtól isteni illata lesz, képtelenség megunni.
Hozzávalók:

60 dkg liszt
40 dkg margarin
20 dkg porcukor
1,5 zacskó sütőpor
2 zacskó vaníliás cukor
2 db tojássárgája
reszelt citromhéj
a kenéshez:
1 db tojásfehérje
5 dkg darált dió
ízlés szerint kristálycukor

Elkészítés:

A hozzávalókból linzertésztát gyúrunk, 3 – 4 mm vastagságúra nyújtjuk és cakkos szaggatóval kiszaggatjuk. Minden 2. -t gyűszűvel vagy kis pici kör formával kiszúrjuk. Felvert tojásfehérjével lekenjük,cukrozott dióval megszórjuk.

Sütőpapíros tepsire helyezzük és 180 fokon pár perc alatt megsütjük.

A kihűlt linzereket lekvárral megkenjük,összeragasztjuk és porcukorral meghintjük.

Ebből a mennyiségből kb. 1,5 kg kész sütemény lesz.