Lehet, hogy csupa piros lesz tőle az ember keze (meg a konyha), amíg készíti, de megéri, mert olyan finom. Ez az adag többszörre elég. Hűtőben, lezárt üvegben jól tárolható, így legalább 1 hétig is eláll.
/ 4 adag
Hozzávalók
1 kg cékla
6 ek ecet (8%-os)
1 ek só
4 ek cukor
1 teáskanál őrölt fűszerkömény
2 teáskanál ecetes torma
5 dl víz
Elkészítés
A céklát alaposan megmossuk, és héjában megfőzzük. Ez a céklától függően eltarthat 1 órát is. Akkor jó, ha egy hústűt viszonylag könnyen bele tudunk szúrni.
Amíg hűl, elkészítjük a levet: fél l vízben elkeverjük az összes hozzávalót. Az arányokon persze lehet változtatni.
A céklát még langyosan meghámozzuk, felkarikázzuk, és beletesszük a lébe.
Min. 1-2 órára félretesszük (de még jobb mondjuk fél napra), hogy a cékla kellőképpen megízesedjen.
0 Megjegyzések