Imádom az indiai konyhát, ott alkalmazzák elég sokszor a csicseriborsólisztet, gondoltam, kipróbálom, milyen lenne belőle a pizzatészta, és jelentem, elég jó, nem beszélve arról, hogy csak vízzel kell összekeverni, és mehet is a sütőbe, pillanatok alatt megvan.
Hozzávalók / 2 adag

Hozzávalók a pizzatésztához
1 bögre csicseriborsóliszt
2 dl víz
1 ek oregánó
2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál só

Hozzávalók a feltéthez
5 ek paradicsomszósz
1 közepes db lila hagyma
10 dkg kecskesajt
5 dkg rukkola



Elkészítés

Sütőt előmelegítjük (200 fok, légkeverés).
A csicseriborsóliszthez hozzáadjuk a fűszereket, a fokhagymát, majd a vizet, és alaposan csomómentesen összekeverjük (érdemes kézi habverővel).
Palacsintatészta állagú folyékony tésztát kapunk, amit átöntünk egy sütőpapírral kibélelt közepes sütőformába, amit érdemes picit kikenni olajjal is.
Berakjuk a sütőbe 10 percre, amíg elkezd megszilárdulni.
Kivesszük és rárakjuk a feltétet ízlés szerint, majd visszatesszük a sütőbe 180 fokon tovább sülni, míg a tészta aranybarna nem lesz (kb. 20 perc).