Amerikai keksz, csokiimádóknak ajánlom, jó tömény. A család édesszájú, úgyhogy nálunk nagyon bevált!
Hozzávalók/ 5 adag
30 dkg finomliszt
12 dkg cukrozatlan kakaópor
1 csomag sütőpor
40 dkg cukor
0.5 tk gyömbérpor
1 csomag vaníliás cukor (bourbon, vagy 2 cs vaníliás cukor)
1 csipet só
12 dkg vaj
4 db tojás
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanál porcukor
Elkészítés
A csokit apró kockákra daraboljuk.
A száraz hozzávalókat, a lisztet, a kakaóport, a cukrot, a sütőport, a gyömbérport, a vaníliás cukrot, csipet sót és a sütőport egy nagy tálban összekeverjük.
Belemorzsoljuk a hideg, felkockázott vajat, majd hozzáadjuk a felvert tojásokat és az egészet összegyúrjuk.
A végén belegyúrjuk még a csokidarabokat, a tésztát folpackba csomagoljuk és fél órára hűtőbe tesszük.
A sütőt 200˙C-ra előmelegítjük.
Miután letelt a fél óra, kivesszük a hűtőből és dió nagyságú golyókat formázunk a tésztából, amiket porcukorban megforgatunk, és így tesszük a sütőpapírral bélelt tepsibe. Jó távol kell egymástól lenniük.
8-10 perc alatt megsül és a tepsiben kell kihűlnie.
0 Megjegyzések