Ha lehetséges, még a mikrós túrótortánál is népszerűbb kelléke a családi összeröffenéseknek Szilvi nagynéném svéd gombasalátája.
Hozzávalók / 4 adag
50 dkg gomba
1 dl napraforgó olaj
1 db vöröshagyma
20 dkg konzerv paradicsom
3 db babérlevél
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 teáskanál cukor
10 csepp citromlé
Elkészítés
A hagymát apróra vágjuk, a gombát pedig legyaluljuk vagy nagyon vékony szeletekre vágjuk.
Az olajban a hagymát világosra pirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát.
Ekkor történik a fűszerezés is: sózzuk, borsozzuk, megszórjuk cukorral és citromlevet csöpögtetünk rá.
Addig pároljuk, míg a gomba összes leve elillan, ekkor hozzáadjuk a paradicsomszószt.
Még néhány percig együtt pároljuk őket, megkóstoljuk, és ha kell, utólag is ízesítjük.
Megszabadítjuk a babérlevelektől, majd jól behűtve tálaljuk.
0 Megjegyzések