Ezek a finom ízek egymással jól harmonizálnak, így ez az étel az én kedvencem is.
Hozzávalók / 4 adag

Töltelékhez:
1 közepes db vöröshagyma
1 dl napraforgó olaj
5 dkg füstölt szalonna
50 dkg darált sertéshús
1 csipet só
1 csipet bors
1 gerezd fokhagyma

Mártáshoz:
10 dkg vaj
5 evőkanál finomliszt
5 dl tej
2 dl tejföl
15 dkg sajt

Tésztához:
1 kg cannelloni

Elkészítés

A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés zsiradékon dinszteljük, belerakjuk a szalonnát, és kissé megsütjük.
Ezután jön a darált hús, kb. 10 percig kevergetjük, majd a só, bors, és végül belereszeljük a fokhagymát. Mindezt összekeverjük.
A mártáshoz a vajon megfuttatjuk a lisztet, felöntjük tejjel, hozzáadjuk a tejfölt, összeforraljuk. Lassú tűzön hozzákeverjük a reszelt sajtot, sűrűre főzzük.
A mártásnak negyedével kikenünk egy kisebb tepsit, beletesszük szép sorban a megtöltött tésztarudakat. A tésztát nyersen töltjük, nem kell főzni!
Végül a maradék mártással leöntjük, és előmelegített sütőben 30 percig sütjük 220 fokon.