Az itthon fellelhető alapanyagokból készült, mindenféle tudatos tervezés nélkül.:)
Hozzávalók / 8 adag
A tésztához
25 dkg finomliszt
1 tk sütőpor
15 dkg vaj
só ízlés szerint
10 dkg porcukor
1 db tojás
A töltelékhez
25 dkg tehéntúró
3 db tojás
15 dkg cukor
1 csipet só
1 citromból nyert citromhéj (reszelve)
3 db őszibarack (befőtt is lehet)
A tepsi előkészítéséhez
1 ek vaj
A süti tetejére
1 ek porcukor
Elkészítés
A lisztet elkeverjük a cukorral, sóval, sütőporral, majd belemorzsoljuk a vajat, és a tojással együtt tésztává gyúrjuk. Egy keveset meghagyunk a tésztából, amit majd a tetejére reszelünk, a többit pedig kör alakúra sodorjuk, és egy 30 cm átmérőjű kivajazott formába tesszük.
A túrót kikeverjük a cukorral, sóval, citromhéjjal és a tojások sárgájával, a fehérjéből pedig kemény habot verünk.
A habot óvatosan beleforgatjuk a túrós masszába, majd ráöntjük a tésztára. Elsimítjuk, és megrakjuk szeletelt barackkal. A maradék tésztát a tetejére reszeljük, és pirosra sütjük előmelegített sütőben. Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral.
0 Megjegyzések