Jól bevállt pitetészta receptemet eddig szinte csak almáspite készítéséhez használtam. Azt hiszem, éppen itt volt már az ideje, hogy alma helyett egy remek meggyes töltelék is kerüljön bele! Nem bántam meg, mert ez a pite nagyszerűen sikerült, és pillanatok alatt el is fogyott! Legközelebb pedig túrós pitét is készítek. :)
Hozzávalók / 4 adag
A tésztához
30 dkg finomliszt
5 dkg porcukor
0.5 csomag sütőpor
8 dkg margarin
1 db tojás
2 ek tejföl
1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)
1 evőkanál finomliszt (a tepsi kikenéséhez)
A töltelékhez
350 g meggybefőtt (magozott)
1 tasak vaníliás pudingpor
3 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 ek zsemlemorzsa
Elkészítés
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a porcukorral. A margarint kissé megolvasztjuk (én mikróban szoktam), majd hozzátesszük a liszthez. Hozzáadjuk a tojást és a tejfölt, majd az egészet puha, omlós tésztává dolgozzuk. Ha igényli, egy kis lisztet adhatunk még hozzá.
A meggybefőtt levéből 4 dl-t lábosba töltünk (ha kevesebb lenne az üvegben, akkor egészítsük ki vízzel). Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás pudingport, és a szokásos módon elkészítjük, mintha vaníliás pudingot főznénk.
Egy tepsit kivajazunk és megszórjuk liszttel. A sütőt előmelegítjük. A tésztát kettéosztjuk, az egyik felét lisztezett deszkán tepsi méretűre nyújtjuk, beletesszük a tepsibe, és egy villával megszúrkáljuk. Rászórjuk a zsemlemorzsát, majd rákanalazzuk a langyosra hűlt pudingot, és a tetejére rendezzük a meggybefőttet. Végül az egész tölteléket megszórjuk a vaníliás cukorral. Kinyújtjuk a tészta másik felét is, és ezzel betakarjuk a süteményt. A tetejét is átszúrkáljuk villával.
Betesszük az előmelegített sütőbe, és tűpróbáig sütjük. Felkockázva, porcukorral megszórva tálaljuk. Langyosan a legfinomabb!
0 Megjegyzések