Ezt a receptet az egyik ír barátnőm mutatta nekem. Nála ettem először Yorkshire Puddingot.
Hozzávalók/ 4 adag
4 db tojás
3 dl tej (hideg)
25 dkg finomliszt
10 g napraforgó olaj
1 csipet só
Elkészítés
Mielőtt elkezdenénk összekeverni a hozzávalókat, bekapcsoljuk a sütőt 250°C-ra. A tepsibe (pudingforma sütőben vagy muffinsütőben is készíthetjük) beleöntjük a 10 g olajat, és betesszük a sütőbe.
A 4 db tojást mixerrel felverjük, hozzáöntjük a 3 dl hideg tejet, és átmixeljük. Ezt így hagyjuk állni 15 percet.
15 perc után belemixeljük a 25 dkg lisztet.
A tepsit (formákat) kivesszük a sütőből (de vigyázzunk, mert forró), és beleöntjük a masszát. Visszatesszük a sütőbe.
Az előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
0 Megjegyzések