Nézem a NoSalty oldalát, és nincsen még fenn recept a marhanyelvről. Pedig nagyszerű dolog, nemcsak felvágottnak való. Igaz, nem olcsó mulatság (cca 1500 ft/kg), és nem is könnyű beszerezni.
Hozzávalók / 6 adag
1 db marhanyelv
12 gerezd fokhagyma
1 közepes fej vöröshagyma
1 teáskanál szegfűbors
0.5 db szerecsendió
12 szem fekete bors
2 ek só
20 dkg sertéshús (füstölt)
Elkészítés
A marhanyelvet átmossuk, majd feltesszük főzni annyi vízben, hogy bőven ellepje.
A vízbe tesszük a Hozzávalókat, a fokhagymából csak hat gerezdet, ízlés szerint sózzuk, két evőkanálnyi mehet belőle nyugodtan.
Amikor felforrt a víz, alacsony lángra vesszük, hogy csak úgy pötyögjön. Fedőt rá, négy-öt órára szükségünk lesz.
Kb. egy óra után kivesszük a nyelvet: a felszínén a gumi szerű hártya kifehéredett, a nagyját le tudjuk húzni, mint egy zoknit, a maradványokat éles késsel le tudjuk vágni.
Mehet vissza a vízbe. Amikor a kés/villa könnyen beleszalad, kész van.
Vágjunk belőle vastagabb vagy vékonyabb szeleteket, együk hidegen vagy frissen melegen, szószokkal, savanyúsággal.
0 Megjegyzések